Snoepen

Tonnie en Marie mogen dan zusjes van elkaar zijn, ze zijn toch heel anders. Ook als het gaat om hun smaak. Tonnie houdt van zout en Marie meer van zoet. Marie houdt van veel eten, Tonnie alleen als het moet of als het echt hééél lekker is.

Iedere ochtend springt Marie net iets voor de wekker met een grote plof op bed om iedereen te laten weten dat ze nu eten moet. Gewoon omdat ze het tijd is om te eten, gewoon omdat ze het zo nu eenmaal gewend is. Tonnie eet meer in kleine hapjes en alleen als ze echt honger heeft. Het is ook omdat Marie altijd als eerste eet, en het liefst de hele bak voor zichzelf heeft, waardoor ze ook geleerd heeft om op andere tijden te eten. Tonnie houdt daarnaast ook gewoon meer van menseneten. Als de baasjes avondeten met een stukje vlees of vis dan zit zij altijd gelijk op tafel om heel stiekem met een poot een stukje van het bord te stelen. Maar het allerlekkerste vindt ze het wanneer het baasje ’s avonds een bakje chips eet. Krrrr, ze hoeft het krakende geluid van de chipszak maar te horen, of ze is er als de kippen bij. Ze springt op het aanrecht en pakt direct een chipje. Meestal doet ze dan even heel lief tegen het baasje, ze geeft hem een kopje zodat hij denkt: ‘aaah, wat is ze toch lief, vooruit Tonnie vanavond mag je wel een chippie.’ En dan als het baasje een boek zit te lezen slaat ze opnieuw toe. Snel pakt ze met haar poot nog een chipje uit het bakje. Het baasje heeft meestal niets door. Dan loopt hij nog wel eens naar de keuken om een glas drinken te pakken en dan heeft ze volledig vrij spel. Tot hij zich plotseling omdraait en haar streng toespreekt: ‘Tonnie, laat dat!’ Dan weet ze dat het niet lang duurt voordat ze opgetild wordt en dat het einde oefening is. Geen chipjes meer die avond. Marie doet alleen voor eierkoeken zoveel moeite, maar die hebben de baasjes niet zo vaak in huis.

Tonnie en Marie mogen dan verschillend dingen lekker vinden, over een ding zijn ze het toch echt eens. De baasjes zijn niet slim wanneer ze denken dat het goed is voor de verandering eens een ander soort brokjes mee te nemen, ze voor de aardigheid te trakteren op een duurder merk. Dat is altijd een teleurstelling. De brokjes worden opgediend, ze rennen blij naar hun bakjes, maar dan staan ze daar en dan: blijkt het opeens heel vies te zijn! Bah, wat is dat nou? Dat lusten wij niet hoor! Wij willen gewoon iedere ochtend en avond onze eigen brokjes, geen poespas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *